בשורות רעות לצרכנים: האם מחירי המזון הבריא יפוקחו? - 0404
בשורות רעות לצרכנים: האם מחירי המזון הבריא יפוקחו?

בשורות רעות לצרכנים: האם מחירי המזון הבריא יפוקחו?

בדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת הוצגו נתונים שלפיהם המזון שנחשב "בריא" יקר ב-120% מהמזון "הרגיל".

יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל, אמר כי, "מדובר באחד האבסורדים הכי גדולים בכלכלה הישראלית, שבו מצד אחד המדינה מסבסדת את מוצרי היסוד הלא-בריאים ומעודדת את רכישתם, ומצד שני משקיעה מיליארדים כדי להתמודד עם הבעיות הבריאותיות ממזון לא בריא".

הסיבות ליוקר המוצרים הבריאים הם בראש, הביקוש הגבוה יחסית למוצרים שעלויות הייצור שלהם גבוהות יותר, וכמובן גם נכונות הצרכן לשלם יותר על מוצר בריא יותר.

במשרד הכלכלה טוענים כי "לקראת 2019 אנו בוחנים אפשרויות נוספות להתערבות בשוק הלחם מקמח מלא", אך קרוב לוודאי שהתערבות של המדינה בשוק תביא דווקא לייקור דרסטי יותר של המוצרים הבריאים.

בהקשר זה יש להזכיר, כי עוד ב-2014 הוציא מרכז המחקר והמידע של הכנסת דו"ח ממנו עלה כי מדד המחירים של המוצרים המפוקחים עלה ב-73% ב-10 השנים שקדמו, בעוד מדד המחירים הכללי עלה רק ב-22%. "אחרי 15 שנה בפיקוח אני לא מאמינה שפיקוח הוא דבר יעיל, אני מאמינה שיצירת תנאי שוק תחרותיים יעילה הרבה יותר מפיקוח" אמרה אז צביה דורי שהייתה במשך 15 שנה המפקחת על המחירים במשרד התמ"ת.

ולנו נותר רק לשאול: מדוע אחר כל הלקחים שהופקו בסוגיית פיקוח המחירים, קיים עוד מנגנון שכזה בישראל של 2018? (בתמונה: מפעל "פרי טרי ובריא" בבית שמש, ארכיון).

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
0
Would love your thoughts, please comment.x