סופגניות נאכל בם לרוב - סופגניות לחנוכה במילוי ריבה קלאסית - 0404
סופגניות נאכל בם לרוב – סופגניות לחנוכה במילוי ריבה קלאסית אסף לוי

סופגניות נאכל בם לרוב – סופגניות לחנוכה במילוי ריבה קלאסית

חג החנוכה נחגג במשך שמונה ימים. הדלקת החנוכייה המסמלת את מנורת בית המקדש שהגנה באורה על העם היהודי. טקס ההדלקה מלווה בשירי חג סביבונים. רשת קפה גרג מציעה, בסניפיה מגוון סופגניות במילוי קלאסי ריבה, במילוי שוקולד ובמילוי ריבת חלב. וחולקת מתכון לסופגנייה במילוי קלאסי בטעם שכולנו אוהבים.

מחיר בחנויות: 7 שקלים ליחידה.

הכנת סופגנייה במילוי ריבה קלאסית

המצרכים:
1 ק"ג קמח.
50 גר שמרים טריים/ 20 שמרים יבשים.
300 מ"ל חלב/מים.
100 גר' סוכר.
3 ביצים.
100 גר' מחמאה / חמאה.
כף ברנדי.
ריבת תות.
אבקת סוכר לקישוט.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים את החלב/מים, סוכר, ביצים, חמאה/מחמאה והברנדי ולשים במהירות בינונית כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 40 גרם, מניחים על משטח משומן ומכסים בעדינות בניילון להתפחה נוספת.

מחממים שמן בסיר (טיגון עמוק). מרימים את הסופגניות בזהירות לסיר עם השמן ומטגנים כ-2 דק מכל צד ומניחים על נייר סופג.

ממלאים שקית זילוף/מזרק בריבת תות וממלאים את הסופגנייה + נגיעה בחלקה העליון של הסופגנייה ומפזרים אבקת סוכר.

חג חנוכה שמח. ובתאבון!