הנחיות משרד הבריאות לקראת החג לכללי זהירות לקניה וטיפול בדגים למאכל - 0404
הנחיות משרד הבריאות לקראת החג לכללי זהירות לקניה וטיפול בדגים למאכל חדשות 0404

הנחיות משרד הבריאות לקראת החג לכללי זהירות לקניה וטיפול בדגים למאכל

לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס. חיידק הויבריו Vibrio vulnificus עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, שלפוחיות בעור, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם. נציין כי בזכות עליה במודעות הציבור לנושא זה חלה ירידה בתחלואה בשנים האחרונות. על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2016 דווח על מקרה אחד של Vibrio vulnificus, לעומת בשנת 2012 בה דווח על 7 מקרים ובשנת 2013 10 מקרים. משרד הבריאות ממליץ: 1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק). 2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח. 3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים. 4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים. 5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים. 6. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים – מומלץ להמנע מכל מגע עם הדגים.