החורף הגיע - קיש ים תיכוני מבצק טרליני מיני כעכים - 0404
החורף הגיע – קיש ים תיכוני מבצק טרליני מיני כעכים גלי איתן

החורף הגיע – קיש ים תיכוני מבצק טרליני מיני כעכים

החורף הגיע ואין לכם מתכון חורפי קל הכנה? נסו את זה: קיש ים תיכוני מבצק טרליני מיני כעכים.

המצרכים:

לתחתית:

חבילת טרליני מיני כעכים איטלקיים (בטעם שאוהבים).

75 גרם חמאה מומסת.

למלית:

פלפלים אדומים קלויים (ניתן גם לקנות מוכנים).

50 גרם גבינת פטה.

זיתי קלמטה ללא חרצנים.

שמנת מתוקה לבישול 200 מ״ל.

2 ביצים.

טימין.

אגוז מוסקט.

מלח ופלפל שחור.

 

אופן ההכנה:

טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות.

מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על הקלתית. מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים.

יש לערבב בקערה עם מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, הטימין, האגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור.

מחממים תנור ל-170 מעלות ורק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה שופכים את הבלילה על הקלתית ומכניסים לתנור. אופים כ-10 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות ואחר כך מנמיכים לחום של 150 מעלות.

אופים עד להשחמה, כ-35 דקות.

גלי איתן

בתיאבון!

המתכון באדיבות חברת כרמית.