עשו זאת בעצמכם: לביבות טרי קולור וסופגניות ספינג' - 0404
עשו זאת בעצמכם: לביבות טרי קולור וסופגניות ספינג' פינטרסט

עשו זאת בעצמכם: לביבות טרי קולור וסופגניות ספינג'

חנוכה הוא חג הטיגונים. שניים ממאכלי החג האופייניים הם לביבות וסופגניות אותם מטגנים בשמן עמוק, יש האומרים כי זה לזכר נס פח השמן שנעשה בימים ההם…

מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, מציע מתכון ללביבות והסופגניות המסורתיות עם טוויסט עכשווי: לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות הופכות ללביבות טרי קולור העשויות מגזר, ברוקולי, תפוח אדמה ובטטה ומשגעות בטעמן וצבעוניותן המיוחדות והסופגנייה הקלאסית הופכת לספינג' המרוקאי האהוב, המוגש כאן בצורה אלגנטית בתוספת רטבים מיוחדים. 

פינטרסט

לביבות טרי קולור


המצרכים להכנת 6/10 מנות:

500 גרם גזר.

400 גרם ברוקלי סנפרוסט או בצל ירוק.

4 תפוחי אדמה או בטטה.

100 גרם מחמאה.

10 ביצים.

5 כפות קמח.

150 גרם גבינה צהובה מגורדת.

מעט שמן לטיגון.

מלח, פלפל.

קורט אגוז מוסקט טחון.  


אופן ההכנה:

לשטוף ולגרד את הגזר במגרדת.

לקלף, לשטוף ולגרד את תפוח האדמה במגרדת.  

לקצוץ את הברוקולי בסכין.

לערבב את כל החומרים בקערה להוסיף את התבלינים.

להכניס למקרר ל-20 דקות על מנת שהירקות יתרככו.

לחמם מחבת שטוח עם שמן עד לחום בינוני.

להוציא את התערובת מהמקרר ובעזרת כף להתחיל לטגן. אחרי שמזהיב ניתן להפוך.

מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה או לצד רוטב טריאקי עם שומשום.

פינטרסט

ספינג' אלגנטי


המצרכים להכנת 30 יחידות:

1 קילו קמח.

כף גדושה של שמרים.

1 כוס סוכר.  

קורט מלח.

שמן.

אבקת סוכר.


אופן ההכנה:

להכניס את הקמח, השמרים והמלח לקערת המיקסר. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה להוסיף מים קרים ולהמשיך לערבל. להמשיך להוסיף מים עד לקבלת בצק רך וגמיש ולכבות את המיקסר.

לכסות את קערת המיקסר עם הבצק ולתת לבצק לנוח לתפיחה במשך 30 עד 45 דקות.

לשים על הגז סיר עם שמן עמוק ולחמם לחום בינוני עד גבוה. להרטיב את הידיים בשמן, ליצור עיגול עם חור באמצע, להכניס לשמן ולטגן.

להוציא עם כף מחוררת, לנער מהשמן מעל לסיר. לספוג את השמן עם נייר מגבת. לסדר במגש ולפזר אבקת סוכר מעל או סוכר רגיל.  

ניתן להכין כדורים קטנים ויפים ולשפד אותם על שיפוד עץ.

פינטרסט


הצעת השף לשדרוג המנה: לטבול בציפוי סוכריות / דבש / דבש עם סוכר… שוקולד כיד המלך.

בתיאבון וחג חנוכה שמח!