טעימה במיוחד ועשירה בטעמים - פולנטה עם פטריות, ארטישוק ואפונה - 0404
טעימה במיוחד ועשירה בטעמים – פולנטה עם פטריות, ארטישוק ואפונה גליה אבירם

טעימה במיוחד ועשירה בטעמים – פולנטה עם פטריות, ארטישוק ואפונה

רשת קפה ביגה, מציעה מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – פולנטה טרייה.

המרכיבים:

3 קילו גרעיני תירס קפוא.
125 ג' חמאה.
250 גר' בצל לבן, קצוץ דק.
75 ג' שום קצוץ.
1.5 ליטר חלב.
2.5 כפיות מלח.
2.5 כפיות סוכר.
2.5 כפיות דבש.

אופן ההכנה:

יש לחמם סיר ולהמיס את החמאה, להוסיף את הבצל ולאדות עד שנהיה שקוף. לאחר מכן מכניסים לסיר את השום לדקה וחצי. מוסיפים את התירס החמאה והתבלינים. להביא לידי רתיחה, להוריד לחום בינוני ולבשל כחצי שעה עד שהתירס מתרכך לגמרי.

לאחר שמורידים מהאש, טוחנים את התירס בבלנדר מוט או במעבד מזון עד שמגיע למרקם אחיד וחלק.

לחמם בסיר קטן פולנטה, ניתן להוסיף כפית מחית כמהין וקוביית חמאה. במחבת נפרדת יש להקפיץ פטריות שמפיניון, לבבות ארטישוק, ואפונה. מתבלים במלח ופלפל.

בצלחת עמוקה שמים את הפולנטה החמה, ומעליה את תערובת הפטריות והארטישוק.


בתיאבון!