לא תרצו לטעום עוד שום קראנץ תעשייתי - קראנץ נוטלה ביתי - 0404
לא תרצו לטעום עוד שום קראנץ תעשייתי – קראנץ נוטלה ביתי בני גם זו לטובה

לא תרצו לטעום עוד שום קראנץ תעשייתי – קראנץ נוטלה ביתי

זה בהחלט לא מתכון למתחילים, אבל כשתטעמו את הקראנץ הזה לא תרצו עוד להכניס אל פיכם שום קראנץ תעשייתי. הבצק הוא בצק שמרים עם קיפולים הדורש זמן ודיוק אך הסוד הוא במלית שתכינו בעצמכם – מלית העשויה מנוטלה – ראו הוזהרתם…

לבצק:

3 1/2 כוסות (כ-500 גרם) קמח.

30 גרם שמרים טריים שמרית.

1/4 כוס (50 גרם) סוכר.

1 כוס חלב.

1 ביצה גדולה.

2 חלמונים.

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

1/4 כפית מלח.

1 מקל וניל.


לקיפול

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.


למלית

700 גרם נוטלה/ממרח שוקולד אגוזים.

למריחה לפני האפייה.

1 ביצה טרופה.


לסירופ (מריחה לאחר האפייה)

1/3 כוס סוכר.

1/2 כוס מים.

2 פקקי ויסקי.

 


להכנת הבצק:

מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב בקערת המיקסר ומעבדים עם וו הלישה לתערובת אחידה. מוסיפים את כל יתר החומרים בזה אחר זה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק חלק. ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות ומעבירים את הבצק למשטח עבודה.

לקיפול הבצק:

 

מעבדים לצורת כדור אחידמרדדים מלבן בעובי 2 ס"מ. על מחציתו (באורך) מסדרים את פרוסות החמאה בצורה אחידה.

מקפלים מעל את המחצית השנייה של הבצק, סוגרים ומהדקים קצוות. מכסים בניילון ומעבירים למקרר למנוחה של שעה לפחות.

מוציאים מהמקרר ומניחים על משטח מקומח. בעזרת רידוד מרחיבים מעט את רוחב המלבן ומאריכים את אורכו עד לרידוד כ-1 ס"מ ומקפלים "קיפול שלוש".


"קיפול שלוש"
: קיפול שלוש מתחיל במלבן שבסימון מחולק לשלושה חלקים.

שני הריבועים הקיצוניים מתקפלים על האמצעי.

הימני מונח על האמצעי והשמאלי מתקפל מעליהם.

 

לאחר שסיימנו לקפל מכסים בניילון ושוב למקרר לשעה אחת לפחות. לאחר קירור מניחים על משטח מקומח את מלבן הבצק כך שהוא מאונך לנו. מרחיבים מעט את רוחב הבצק ומרדדים לבן בעובי 1 ס"מ ושוב מקפלים "קיפול שלוש".

מכניסים בניילון ולמקרר לפחות לשעה.

 

חוזרים על הפעולה "קיפול שלוש" בפעם נוספת, מקררים כשעה והבצק מוכן!

שימו לב  – היו לנו 3 פעמים של "קיפול שלוש".


להכנת העוגות
(4 עוגות בתבנית אינגליש קצרה 25 ס"מ):

מחלקים את הבצק שהכנו לשני חלקים שווים. כל חלק מרדדים למלבן בגודל כ40 ס"מ רוחב וכ-20 ס"מ אורך. מורחים חצי מכמות הממרח בצורה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

בעזרת סכין או גלגלת חותכים במרכז לאורך הרולדה ויוצרים שתי רצועות. את הרצועות מבריגים זו בזו, מותחים את הבורג וחותכים לשתי עוגות שוות בגודלן. מרפדים את התבניות בנייר אפיה ומניחים בהן את העוגות.

*עושים את אותה הפעולה עם מחצית הבצק השנייה. ניתן להשתמש במילויים נוספים כמו חלבה או תפוחי עץ. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

אפייה

מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את העוגות בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות.

טיפ לאפייה: עדיף לוודא שהעוגה מוכנה ואפויה היטב לפני הוצאה מהתנור. בעזרת סכין להרים מעט את העוגה מהתבנית ולבדוק את הדפנות שהן שחומות ואפויות היטב.

סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר קטן את הסוכר והמים ובוחשים עד שהסוכר נמס, מורידים מהאש ומוסיפים ויסקי. מברישים 1/4 מכמות הסירופ על כל עוגה ונותנים לה לספוג את הנוזל.

המתכון באדיבות "ספר המתכונים של מתוקה".