שתי ציפורים בעוגה אחת - עוגת מוס חגיגית ושוקולדית ללא גלוטן וללא מוצרי חלב - 0404
שתי ציפורים בעוגה אחת – עוגת מוס חגיגית ושוקולדית ללא גלוטן וללא מוצרי חלב שרית גופן

שתי ציפורים בעוגה אחת – עוגת מוס חגיגית ושוקולדית ללא גלוטן וללא מוצרי חלב

מחפשים עוגה מדהימה ללא גלוטן וללא מוצרי חלב? הגעתם למקום הנכון! עוגת מוס שוקולד קראנץ' חגיגית וטעימה להפליא.

המצרכים:

תבנית בקוטר 24-26 ס"מ או רינג.

לתחתית מרנג / דקואז.

2 חלבונים.

⅓ כוס סוכר.

⅔ כוס (70 גרם) אגוזי לוז טחונים.

⅔ כוס (80 גרם) אבקת סוכר.

לשכבת נוגט קראנץ':

½ כוס (150 גרם) ממרח נוגט.

75 גרם שוקולד מריר 55%.

1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז טחונים.

למוס שוקולד:

350 גרם שוקולד מריר 55%.

½ כף (10 גרם) סוכר.

2 ביצים.

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית.

לציפוי גנאש שוקולד:

¼ כוס מים רותחים.

⅓ כוס סוכר.

200 גרם שוקולד מריר 55%.

½ מיכל (125 מ"ל) שמנת צמחית.

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

להכנת התחתית: מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב. מנפים יחד את אגוז הלוז ואת אבקת הסוכר ומקפלים בעדינות לתוך הקצף. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על נייר אפייה ספירלה בקוטר 1 ס"מ קטן קצת יותר מתבנית העוגה, למשל רוטר 23 לתבנית 24.

אופים כ-10 דקות. מצננים ומפרידים את התחתית שנוצרה מנייר האפייה. מעבירים את התחתית לבסיס התבנית הקפיצית. מומלץ להניח שקף בהיקף התבנית.

הכנת שכבת נוגט קראנץ': ממיסים את הנוגט והשוקולד בקערה במיקרוגל עד שמתקבלת תערובת חמה ונוזלית. מוסיפים את אגוז הלוז הגרוס, מערבבים ומיד מורחים על התחתית (חשוב לעבוד בעודה חמה).

להכנת המוס: מקציפים את השמנת הצמחית עד שמתקבלת קצפת רכה. ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מקציפים את הסוכר עם הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה. לבסוף יוצקים את השוקולד החם לביצים ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה.

יוצקים את המוס מעל שכבת הנוגט קראנץ' ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים למקפיא להתייצבות למספר שעות או למשך הלילה.

להכנת הציפוי: ממיסים את הסוכר במים הרותחים שבכוס. ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל, מערבבים פנימה את מי הסוכר החמימים ויוצקים על פני העוגה הקפואה. מנענעים קלות כדי שהציפוי יכסה היטב את פני העוגה. מחזירים למקפיא לכמה דקות עד שהציפוי מתייצב.

שרית גופן

המתכון באדיבות "ספר המתכונים של מתוקה".