מאפה בוקר צרפתי במתיקות מעודנת - מיני בריוש עם פלפלים קלויים - 0404
מאפה בוקר צרפתי במתיקות מעודנת – מיני בריוש עם פלפלים קלויים שרית גופן

מאפה בוקר צרפתי במתיקות מעודנת – מיני בריוש עם פלפלים קלויים

לבוקר או לכל זמן אחר – כך תכינו מאפה מיני בריוש עם פלפלים קלויים ותדהימו את כולם.

המצרכים לבצק הבריוש (40-50 יחידות):

4 כוסות (כ-600 גרם) קמח.

20 גרם שמרים טריים שמרית.

⅓ כוס (80 מ"ל) חלב.

⅓ כוס + כף (80 גרם) סוכר.

2 כפות אורגנו יבש.

5 ביצים.

2 כפיות מלח.

250 גרם חמאה מקוררת חתוכה לקוביות.

המצרכים לציפוי:

3 פלפלים אדומים חתוכים לריבועים של כ-3 סמ"ר.

3 פלפלים צהובים חתוכים לריבועים של כ-3 סמ"ר.

3 כפות שמן זית.

2 שיני שום קצוצות.

מלח גס, פלפל גרוס.

1 ביצה טרופה.

3 גלילים של גבינת עזים פרוסים לפרוסות (הכי נוח להקפיא ל-10 דקות ולפרוס בעזרת פורס ביצים).

עלים מ-3 גבעולי תימין.

אופן ההכנה: 

יש להכין את בצק הבריוש יום לפני האפייה כיוון שהוא זקוק ללילה מנוחה במקרר. מניחים את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר והאורגנו היבש במיקסר עם וו לישה ומערבלים לתערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי לישה, ולאחר שנבלעו לחלוטין בתערובת מוסיפים בהדרגה את החמאה ואת המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה/קופסה (עדיף מלבנית) גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך 24 שעות.

למחרת: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים את הפלפלים בקערה, מתבלים ומגלגלים אותם בשמן, שום, מלח ופלפל. מניחים בתבנית אפייה ואופים 5 דקות. (ניתן להכין יום מראש יחד עם הבצק).

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (כדאי ליצור חלקים מלבניים, כך יווצר לנו בצק מלבני שנוכל להוציא ממנו בקלות ביסים מלבניים ללא הפחת של הבצק). מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב לעלה בעובי 4-5 מ"מ, חותכים בעזרת גלגלת לריבועים של כ-6 ס"מ. מעבירים את הריבועים ל-3 תבניות שטוחות.

מורחים את ריבועי הבצק בביצה טרופה. מניחים על כל ריבוע בצק 2 ריבועי פלפל ופרוסת גבינת עזים. מפזרים מלמעלה עלי תימין ומתפיחים במקום חמים 40 דקות עד שעה.

מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהבצק משחים קלות. ניתן לגוון בציפויים: חציל קלוי/גבינה בולגרית/פיצה/אנשובי כיד הדמיון.

המתכון באדיבות "ספר המתכונים של מתוקה".