חגיגה של שוקולד - עוגיות שוקוצ'יפס XXL רכות ונימוחות - 0404
חגיגה של שוקולד – עוגיות שוקוצ'יפס XXL רכות ונימוחות שטרסטוק

חגיגה של שוקולד – עוגיות שוקוצ'יפס XXL רכות ונימוחות

רשת קפה ביגה חוגגת את עונת השוקולד וחולקת מתכון לקינוח חגיגי – עוגיות שוקוצ'יפס XXL.

הרכיבים לבצק עוגיות שוקוצ'יפס (15-20 עוגיות גדולות):

240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר. 

200 גרם סוכר לבן.

240 גרם סוכר חום כהה.

4 גרם מלח (חצי כפית).

120 גרם ביצים (2 יחידות XL).

420 גרם קמח מנופה.

3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית).

150 גרם שוקוצ'יפס מריר.

120 גרם שוקולד חלב קצוץ.

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים.

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה נקציף חמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח.

נוסיף את הביצים ואת הקמח המנופה עם אבקת הסודה לסירוגין, ונערבל רק עד שהמסה אחידה.

נוסיף את השוקולדים והפקאן הקצוץ.

נחמם תנור ל-165-170 מעלות.

נגלגל כדורי בצק לגודל של 80-100 גרם.

נסדר ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.

נאפה כ-10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.

העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.

נניח להתקרר בחוץ ונארוז בצנצנת עוגיות.

בתאבון!