- הוסר החשש לפיגוע דריסה במחסום בבקעת הירדן
- "לצערנו צווים מנהליים הפכו כלי לניגוח ורמיסה"
- גנץ על סאגת חוק הגיוס: "לא הצלחנו להגיע להסכמות ולגשר על הפערי...
- פועל כבן 60 נהרג לאחר שנפל מגובה באתר בנייה בקרית אתא
- מטח כבד לשלומי וחניתה | צפו ביירוטים הרבים
- החשש לחדירת כלי טיס לגליל העליון: האירוע הסתיים
- פועל כבן 22 במצב בינוני לאחר שנפצע מחפץ כבד במפעל בדרום
- נתניהו ייפגש היום עם משפחות החיילים החטופים
- האזעקות בגליל המערבי: יירוטים ונפילות בשטחים פתוחים, לא דווח ע...
- ארבעה מפגינים נעצרו בחסימות מעבר הסיוע בכרם שלום | צפו
חגיגה של שוקולד – עוגיות שוקוצ'יפס XXL רכות ונימוחות
רשת קפה ביגה חוגגת את עונת השוקולד וחולקת מתכון לקינוח חגיגי – עוגיות שוקוצ'יפס XXL.
הרכיבים לבצק עוגיות שוקוצ'יפס (15-20 עוגיות גדולות):
240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
200 גרם סוכר לבן.
240 גרם סוכר חום כהה.
4 גרם מלח (חצי כפית).
120 גרם ביצים (2 יחידות XL).
420 גרם קמח מנופה.
3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית).
150 גרם שוקוצ'יפס מריר.
120 גרם שוקולד חלב קצוץ.
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים.
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה נקציף חמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח.
נוסיף את הביצים ואת הקמח המנופה עם אבקת הסודה לסירוגין, ונערבל רק עד שהמסה אחידה.
נוסיף את השוקולדים והפקאן הקצוץ.
נחמם תנור ל-165-170 מעלות.
נגלגל כדורי בצק לגודל של 80-100 גרם.
נסדר ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.
נאפה כ-10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.
העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.
נניח להתקרר בחוץ ונארוז בצנצנת עוגיות.
בתאבון!