יום הפסטה הבינלאומי קרב: כך תכינו מנה מנצחת - ניוקי ערמונים - 0404
יום הפסטה הבינלאומי קרב: כך תכינו מנה מנצחת – ניוקי ערמונים דני לילה

יום הפסטה הבינלאומי קרב: כך תכינו מנה מנצחת – ניוקי ערמונים

לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי, שיחל ב-25.10.18, רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון – ניוקי ערמונים נימוח בפה.

המצרכים:

1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס.

160 גרם ריקוטה.

50 גרם חמאה צהובה בטמפרטורת החדר.

35 גרם פרמז'ן מגורד.

15 גרם מלח דק.

2 חלמונים.

1 ביצה.

250 גר' קמח לבן.

אופן הכנת הבצק:

יש לאפות את תפוח האדמה על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך, במשך כ-45 דק'.

לאחר האפייה יש לקלוף כשתפוח האדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.

אחר כך יש להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.

מוסיפים את החמאה והקמח ומערבבים היטב עם לקקן.

הכנת הניוקי:

נחלק את הבצק שנוצר ל-4 נקניקים דקים ונחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס"מ.

נחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

להכנת הרוטב:

יש להמיס במחבת 60 גרם חמאה עד הזהבה ולאחר מכן להוסיף 50 גרם אפונת גינה.

נוסיף חופן מיקס פטריות ( שימז'י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס.

5 ערמונים קצוצים.

1 שן שום פרוסה.

1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין (להשיג במעדניות מובחרות).

100 מ"ל ציר ירקות.

אופן ההכנה:

להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי.

לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.

בתאבון!