הנשנוש החורפי הבלתי מעורער - הכנת קרמבו עשיר, ביתי ומפנק - 0404
הנשנוש החורפי הבלתי מעורער – הכנת קרמבו עשיר, ביתי ומפנק אמיר מנחם

הנשנוש החורפי הבלתי מעורער – הכנת קרמבו עשיר, ביתי ומפנק

לקראת עונת החורף והקרמבו שבפתח, חברת כרמית חולקת מתכון ביתי ומפנק של שני סגדן לקרמבו – הממתק הרשמי של החורף.

אמיר מנחם

להכנת הקרמבו הביתי יש להתחיל עם:

תחתית בצק פריך שוקולד:

360 גרם קמח.
200 גרם חמאה.
100 גרם אבקת סוכר.
40 גרם אבקת קקאו.
1 ביצה.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס. מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ.

אופים בתנור 10-12 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר. מסדרים את תחתיות הקרמבו על גבי תבנית.

הכנת המרנג:

100 גרם חלבון ביצה.
200 גרם סוכר + שקית סוכר וניל.

בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד ומערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי. מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה. מזלפים את המרנג על כל תחתית קרמבו בתנועה סיבובית וכלפי מעלה.

שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.

הכנת שוקולד:

250 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו.

100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה או בבית טבע), או לחלופין להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה.

בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד.

יש לטבול את הקרמבואים שקפאו בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא.

ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים (למרות שאנחנו בטוחים שהם יתחסלו עוד קודם).

אמיר מנחם