לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי המתקרבות - פנה סלמון בטעמים מעודנים - 0404
+
לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי המתקרבות – פנה סלמון בטעמים מעודנים שאטרסטוק

לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי המתקרבות – פנה סלמון בטעמים מעודנים

לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי, שיחל בתאריך ה-25.10.18, רשת קפה גרג מציעה מתכון מעודן וקל להכנה – פנה סלמון בטעמים מעודנים.

המצרכים:

200 גרם פסטה מסוג פנה.

150 קוביות סלמון.

15 גרם עירית קצוצה.

5 גרם פטרוזיליה קצוצה.

1 גרם גרידת לימון.

10 גרם חמאה.

1 שן שום קצוצה.

רוטב אלפרדו:

150 גרם שמנת מתוקה לבישול.

חלב לפי הצורך.

20 גרם חמאה.

1 כף קמח.

1 גרם אגוז מוסקט.

מלח לפי טעם.

אופן ההכנה:

ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה [עדיף להכין כאשר הרוטב מוכן ורק אז מוסיפים את הפנה].

שמים את החמאה במחבת רחבה, ברגע שנמסה מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב. מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת המנה:

מחממים מחבת, מוסיפים את החמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון.

מוסיפים את שן השום ואת רוטב האלפרדו ומבשלים כ-3 דקות.

מוסיפים את העירית, הפטרוזיליה וגרידת הלימון, מוסיפים לרוטב את הפנה ומגישים.

בתאבון!