לזניה טורטייה - לאירוח מרשים, יפה וטעים - 0404
לזניה טורטייה – לאירוח מרשים, יפה וטעים נטע חן ליבנה

לזניה טורטייה – לאירוח מרשים, יפה וטעים

המותג מאסטר שף מציע למארחים מתכון לזניה מטריפה מטורטיות. מדובר במתכון שמצד אחד קל ומהיר להכנה ומצד שני במנה מפתיעה, יפה, חגיגית, מרשימה וכמובן טעימה.

מצרכים:

5 טורטיות מקמח חיטה מאסטר שף
1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף (400 גרם)
1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף
1/2 צרור עלי בזיליקום, חתוכים גס
1/2 כפית מלח
200 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
400 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה או בולגרית רכה
1 ביצה

אופן הכנה:

בקערה גדולה מערבבים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, בזיליקום ומלח.

בקערה גדולה נוספת מערבבים ריקוטה, גבינת פטה, ביצה ו-150 גרם גבינה צהובה.

מניחים בתבנית עגולה בקוטב 20 ס"מ טורטייה אחת ומעליה מורחים 1/5 מתערובת הגבינות.

מניחים מעל 1/5 מרוטב העגבניות ומורחים בעדינות.

חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות, הגבינות ורוטב העגבניות ומסיימים ברוטב עגבניות.

מפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות. אם הלזניה מתחילה להשחים מעל אפשר לכסות ברדיד אלומיניום.

מניחים ללזניה להתקרר מעט ולטורטיות לספוג את הנוזלים לפני שפותחים ומגישים.

בתאבון…!!