בתאבון: הטרנדים החדשים בעולם האוכל של האירועים - 0404
בתאבון: הטרנדים החדשים בעולם האוכל של האירועים Pixabay

בתאבון: הטרנדים החדשים בעולם האוכל של האירועים

בישראל נערכים אירועים רבים שיכולים להתחרות עם אלו של מדינות גדולות הרבה יותר, שכן לאורך הארץ פזורים מאות אולמות וגני אירועים. במדינה הקטנה שלנו, אירועים רבים מהווים סיבה למסיבה, החל ברגע שאנו נולדים וכלה ברגע שבו אנו יוצאים לגמלאות.

מסיבות ברית ובריתה, חגיגות בר מצווה, מסיבות אירוסין, מסיבות חינה וחתונות מהווים חלק מהנוף הייחודי של אירועים בישראל כשבכל אחד מהם כל האורחים שמים לב מייד לדבר אחד – האוכל. לא ניתן לדבר על אירועים ישראליים בלי לדבר על אוכל כשב-2018 יש כמה טרנדים בולטים בתחום הזה שמומלץ לשים לב אליהם.

טרנדים של אוכל באירועים – לגלות עולם קולינרי חדש

קייטרינג באירועים בעשורים הקודמים היה בעל אותו גוון ואותו טעם בכל אולמות האירועים. תחילה האורחים אכלו מבופה לפני תחילת החופה, לאחר מכן הם עברו לאולם שבו הוגשו להם סלטים ולחמים, ומשם הם עברו למנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

כיום אנשים רבים רוצים לצאת מהתבנית הקבועה הזו ולהפוך את האירוע שלהם לבולט ולייחודי באמצעות כמה טרנדים קולינריים שאולי תרצו לאמץ בעצמכם.

לא על הבשר לבדו

קשה לנו לחשוב על קייטרינג לאירועים שאין בו בשר כלל, אך אנשים רבים כיום בוחרים בסוגים אחרים של תפריטים עבור האירועים שלהם, הן בשל סיבות בריאותיות והן בשל סיבות אידיאולוגיות.

במקום תפריט שכולו מתבסס על טוהרת הבשר, ניתן להזמין כיום קייטרינג טבעוני שכולו מורכב מירקות, מפירות, מקטניות ומשלל רכיבים מן הטבע. עבור אלו שמעוניינים לערוך אירוע ביניים, כלומר לא טבעוני ולא בשרי, ניתן להזמין קייטרינג חלבי נפלא הכולל שלל מנות מגוונות שהאורחים ייהנו מהן.

גורמה לכל אורח

עם תכניות בישול למיניהן המארחות שפים מן המעלה הראשונה וההפיכה של ישראל למעצמה קולינרית, טרנד נוסף של אוכל באירועים הוא אוכל גורמה. באירועים מסוג זה, אשר יכולים לכלול קייטרינג חלבי או בשרי, מכינים לאורחים מנות שף ייחודיות שכלל לא חשבו להגיש באירועים שהתקיימו בשנים עברו.

התפריט מתבסס כולו על טוהרת האיכות, וניתן למצוא בו מנות נפלאות אשר מוכנות ביד אומן על ידי שפים מקצועיים שיוצרים טעמים נפלאים בזכות אוכל מקומי ואיכותי מאין כמוהו.

בקצב ים תיכוני

שנת 2018 היא גם שנת התעוררות קולינרית עבור המטבח הים תיכוני שהמציא את עצמו מחדש והפך להיות מבוקש באירועים שונים.

אולי זו הפופולריות של המטבח הים תיכוני ברחבי העולם שעוררה גם במדינה שלנו גאווה מקומית, אך תהיה הסיבה שלא תהיה, כיום יש ביקוש למנות מסורתיות על טוהרת המטבח הים תיכוני עם מגוון תבלינים וטעמים ייחודיים שלא ניתן למצוא במטבחים אחרים.

מיקס אנד מאץ'

עבור אלו שרוצים לשמור על טעמים מסורתיים אך להוסיף להם קריצות של יוקרה, ניתן ליהנות כיום גם מטרנד השילובים באוכל.

בתפריטים הייחודיים של אירועים מסוג זה ניתן למצוא מנות מסורתיות אשר מכינים בצורת הגשה שונה, או כאלו שמשדרגים עם רכיבים איכותיים וייחודיים שאין בהן תמיד. כך למשל מנת עלי פילו ממולאים שכולנו מכירים מאירועים בישראל תכיל שילובים של תבלינים ייחודיים ונתחי בשר איכותיים המשדרגים אותה במידה ניכרת.

איזה קייטרינג כדאי לבחור?

כמו בכל פרט אחר באירוע, הדבר הכי חשוב בעת בחירת קייטרינג לאירוע הוא שאתם תאהבו את התפריט המוצע לכם. בין אם מדובר בקייטרינג בשרי או קייטרינג חלבי, וודאו שאתם, המארחים, אוהבים את המנות.

בקשו להגיע לאירוע שבו מגישים את הקייטרינג שאתם מעוניינים בו, או קבעו ארוחת טעימות שבה תוכלו לדעת בדיוק מה אתם ומה האורחים מקבלים על הצלחות שלכם.

כל שנה מביאה עמה טרנדים חדשים במגוון תחומים, כולל הקייטרינג לאירועים. כיום אתם יכולים ליהנות משלל מטעמים ייחודיים הזמינים עבורכם עם שירותי קייטרינג מיוחדים שיכולים להפוך כל אירוע לבלתי נשכח, וכל אורח לשבע ושמח.