מליאת הכנסת אישרה סופית: המדינה תפקח על התזונה בצהרונים - 0404
+
מליאת הכנסת אישרה סופית: המדינה תפקח על התזונה בצהרונים neatoday

מליאת הכנסת אישרה סופית: המדינה תפקח על התזונה בצהרונים

מליאת הכנסת אישרה הערב, בקריאה שניה ושלישית, את הצעת החוק של ח"כ רחל עזריה (כולנו) לפיקוח תזונתי על המזון בצהרונים. במסגרת החוק משרד הבריאות יקח אחריות מלאה על ההרכב התזונתי בארוחות הצהריים המוגשות לכ-400,000 ילדים בישראל שאוכלים בצהרונים. ההוראות יכללו כמות של מלח וסוכר, פחות שומן טראנס, חלבונים עשירים, פחמימות מורכבות, קינוח בריא ועוד. עיקרי החוק: 1. העסקת קייטרינג לצהרונים תותנה בקבלת רישיון משרד הבריאות על איכות התזונה לפי פרמטרים שיקבע משרד הבריאות. הקייטרינג יעסיק תזונאית לצורך בניית תפריט בריאותי. 2. קביעת הרכב תזונתי מחייב: על האוכל להיות מאוזן מבחינה תזונתית. הפחתת ערכי השמן, המלח והסוכר, תפריט עשיר בירקות ואיזון בין אבות המזון. מצורף חוזר של משרד הבריאות. 3. עד היום ההמלצות של משרד הבריאות לא היו מחייבות, מעתה ההמלצות תהיינה מחייבות בהזנה בצהרונים. 4. המפקחים – מפקחים מטעם משרד הבריאות שתפקידם יהיה פיקוח על איכות התזונה בצהרונים. הפיקוח יעשה באחריות מלאה של משרד הבריאות. 5. החוק נעשה בשיתוף פעולה של משרדי הבריאות, האוצר ומשפטים, מרכז השלטון המקומי, וועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ אלי אלאלוף. נתונים והסבר: 1. סה"כ ילדים בצהרונים בישראל: למעלה מ – 400,000 2. יותר מ-50% מילדי ישראל אוכלים את הארוחה המבושלת שלהם במסגרות החינוך השונות. 3. בישראל יש כ-6,000 צהרונים מוכרים ע"י משרד הכלכלה, החינוך 4. בצהרונים בארץ יש למעלה מ-100 ספקי קייטרינג שונים. 5. מספר ילדים בכל צהרון נע בין 10-35 בכל כיתה. ילדי ישראל נמצאים במשך שעות רבות במסגרות חינוכיות ובפרט בצהרונים בהם מוגשות ארוחות. הצהרונים נועדו לשמש מסגרת שהייה חינוכית לילדים משעת יציאתם מגני הילדים ומבתי הספר ועד לשעות אחר הצהריים, בזמן שהוריהם נמצאים במקומות העבודה. ילדים שוהים בצהרון כחמש-עשרה שעות שבועיות ואוכלים שם את הארוחה החמה העיקרית במהלך היום. לכן, ראוי כי לילדים השוהים בצהרון תובטח תזונה בריאה וראויה, שתספק להם מזון מגוון ומאוזן שיתרום לאיכות חייהם. הרגלי התזונה בגיל הרך הוא נושא בעל חשיבות רבה. המזון תופס חלק מרכזי בחיי היומיום בגיל זה ולפיכך החינוך לתזונה נכונה צריך להתחיל בילדות. תקופת הילדות היא תקופה הרגישה לשינוי התנהגות, והשפעה על ילדים בשלב הזה תשפיע על כל דור העתיד. עצם העיסוק באיכות המזון מאפשר הכוונה ומתן מידע לאורח חיים בריא, ומונע מחלות עתידיות. על פי נתוני משרד הבריאות שפורסמו, המצב בישראל מדאיג: אחד מכל חמישה ילדים בכיתה א' סובל מעודף משקל, ובכיתה ז' מדובר כבר באחד מכל שלושה. שיעור התלמידים עם עודף משקל ושיעור הילדים הסובלים מהשמנה עולים עם הגיל. מטרת החוק היא להבטיח שגם בצהרונים יוטמעו סטנדרטים גבוהים של מזון ותזונה, הכוללים שמירה ופיקוח על איכות וכמות המזון וקידום חינוך תזונתי מלווה למסגרת ההזנה. על החינוך התזונתי לעמוד בעקרונות התזונה הבריאה כפי שינחה ויפקח משרד הבריאות. מהפכת האוכל הבריא תסייע להטמיע הרגלי תזונה בריאה כבר בגיל הגן. יוזמת החוק ח"כ רחל עזריה (כולנו), יו"ר השדולה למשפחות צעירות בכנסת: "זהו יום היסטורי, המדינה לוקחת אחריות על האוכל שילדינו אוכלים בצהרון ומכירה בכך שצהרון הוא מסגרת חינוכית. מה שילדינו אוכלים בצהרונים משפיע באופן ישיר על בריאותם וגם קובע את הרגלי התזונה שלהם בעתיד. מנגנון הפיקוח – באחריות המדינה ומשרד הבריאות – יוודא שילדינו יאכלו אוכל בריא בצהרונים. כך ההורים יוכלו להיות רגועים ושקטים במקום העבודה ולדעת שילדיהם אוכלים ארוחה בריאה ומזינה".