סלט פסטה חגיגי, יפייפה ומהיר הכנה - 0404
סלט פסטה חגיגי, יפייפה ומהיר הכנה אפיק גבאי

סלט פסטה חגיגי, יפייפה ומהיר הכנה

לקראת החגים הקרבים, 'ברילה' מציע מתכון לסלט פסטה חגיגי טעים ויפייפה! האורחים כבר בדרך ואתם רוצים להפתיע בסלט שיקשט את שולחן החג שלכם בלי הרבה מאמץ – קבלו מתכון שיגרוף אין סוף מחמאות.

מרכיבים:

חצי  חבילת פסטה ברילה מסוג פרפלה

סלסלת פטריות שמפיניון  חתוכות לרבעים

4  פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות

200  גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל של כ- 2-3 ס"מ

100  גרם כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

100  גרם כרוב אדום חתוך לרצועות דקות

2  גבעולי בצל ירוק קצוץ

2  כפות שמן זית

חצי כפית מלח

כפית פפריקה

לויניגרט:

4  כפות שמן זית

5  כפות חומץ בן יין

1  כף סילאן

1  שם שום כתושה

כפית חרדל דיז'ון

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית שטוחה מלח

לעיטור:

100  גרם פקאן קלוי

50  גרם חמוציות

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
במחבת מניחים 2 כפות שמן זית ואת קוביות העוף , הפטריות המלח והפפריקה, מערבבים ומטגנים עד להשחמה של קוביות העוף, מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים היטב את כל מרכיבי רוטב הויניגרט.
מרכיבים את הסלט: הפסטה, הירקות הטריים , העוף והפטריות.
מוזגים את הרוטב ומערבבים.
מפזרים מעל פקאן קלוי וחמוציות.

בתאבון!