משרד הבריאות מרענן כללי הזהירות לקנייה וטיפול בדגים לקראת החג - 0404
משרד הבריאות מרענן כללי הזהירות לקנייה וטיפול בדגים לקראת החג חדשות 0404

משרד הבריאות מרענן כללי הזהירות לקנייה וטיפול בדגים לקראת החג

לקראת החג, כללי זהירות לקנייה וטיפול בדגים גולמיים למאכל. משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס. חיידק הויבריו Vibrio vulnificus עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, שלפוחיות בעור, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם. נציין כי בזכות עליה במודעות הציבור לנושא זה חלה ירידה בתחלואה בשנים האחרונות. על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2015 דווח מקרה אחד של Vibrio vulnificus, וגם בשנת 2016 דווח על מקרה אחד, לעומת בשנים 2012 בהם דווח על 7 מקרים ובשנת 2013 10 מקרים. משרד הבריאות ממליץ: 1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק). 2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח. 3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים. 4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים. 5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים. 6. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים – מומלץ להמנע מכל מגע עם הדגים.