מבשלים לשבת: 3 מתכוני טונה שיקטפו מחמאות - 0404
מבשלים לשבת: 3 מתכוני טונה שיקטפו מחמאות טל סיוון ציפורין

מבשלים לשבת: 3 מתכוני טונה שיקטפו מחמאות

בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה, טונה וזיתים (10 יחידות)

מצרכים לבלינצ'ס:

4 ביצים

1/4 כוס מים

1 כוס קמח

1 כוס חלב

1/2 כפית מלח

1 כף חמאה מומסת +מעט חמאה לשימון המחבת

למלית:

1 קופסא טונה סטארקיסט בהירה בשמן זית כתית מעולה, מסוננת

3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

מלח פלפל

בצל מטוגן

זיתים קצוצים

להגשה: פרמזן מגורד.

הוראות הכנה:

טורפים את מצרכי הבלינצ'ס בקערה, עד לבלילה חלקה ללא גושים, ומכניסים למקרר לשעה.

משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה מסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה ודקה.

מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד שני ל-10 שניות.

מערבבים את כל מצרכי המלית ומקררים.

הרכבת המנה: פורסים עלה בלינצ'ס על משטח עבודה, ממלאים בכף מהתערובת, מקפלים את הדפנות אל הפנים ומגלגלים עד הסוף.

מניחים בתבנית, מפזרים פרמזן ומחממים בתנור.

קציצות טונה אפויות (12 קציצות)

 

טל סיוון ציפורין

כל 2 קציצות = חלבון חלבי 

מצרכים:
1 קופסת טונה בהירה 5% עם פלפל חריף של סטארקיסט
2 בצלים בינוניים קצוצים מטוגנים ב2 כפיות שמן זית
ביצה
2 כפות שטוחות קטשופ
5 כפות גדושות פירורי לחם
מלח, פלפל ומעט כמון

אופן ההכנה:

מחממים בחום בינוני, מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.

מערבבים את כל המצרכים ונותנים לתערובות להתגבש כחצי שעה.

יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים אותן.

מניחים את הקציצות על נייר האפייה ואופים כ- 20  דקות בתנור.

הופכים את הקציצות אחרי 10 דקות עד שהקציצות מזהיבות – משחימות מעט.

פסטה ברוטב טונה ועגבניות שרי (6 מנות)

 

טל סיוון

500 גרם פסטה

1 קופסה טונה סטארקיסט במים

300 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

1 בצל קצוץ דק

1 שן שום כתושה

1/2 צ'ילי חריף, אדום או ירוק, קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)

8 עלי בזיליקום קצוצים דק

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

1/2כפית מלח

1/2כפית פלפל שחור טרי, גרוס

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה, לפי הוראות היצרן. 

מכינים את הרוטב: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל, עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את הבזיליקום והצ'ילי ומטגנים כשתי דקות.

מסננים את הטונה ממים ומוסיפים את נתחי הטונה למחבת ומיד לאחר מכן את העגבניות שרי.

מבשלים כ-3 דקות ומתבלים במיץ לימון, במלח ובפלפל. מורידים מהאש ומגישים.

המתכונים בחסות טונה סטארקיסט. בתאבון ושבת שלום.