מתכון לט"ו באב: בראוניז שכבות וקרם שוקולד לבן - 0404
מתכון לט"ו באב: בראוניז שכבות וקרם שוקולד לבן קונספטיק

מתכון לט"ו באב: בראוניז שכבות וקרם שוקולד לבן

רשת קפה ביגה מנדבת מתכון מפנק בראוניז שכבות שוקולד וקרם שוקולד לבן – פינוק מושלם לט"ו באב הקרוב

רכיבים:

240 גרם שוקולד מריר

250 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

225 גרם ביצה

300 גרם סוכר

200 גרם קמח

 

אופן ההכנה:

יש להמיס את החמאה עד לרתיחה, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב.  לערבב בנפרד את הביצים והסוכר ולשפוך אל תוך מסת השוקולד והחמאה. יש להוסיף את הקמח ולערבב לאט וטוב עד לקבלת אחידות. לאחר מכן, יש לשפוך את המסה לתוך תבנית לשכבה אחידה ולאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 12 דקות ולצנן. לאחר מכן, יש לחתוך לריבועים של 8X8 ס"מ.

 

רכיבים להכנת הקרם:

400 גרם שוקולד לבן

קורט מלח

400 גרם שמנת קרה

 

אופן הכנת הקרם:

יש להמיס את השוקולד הלבן, להקציף את השמנת ולערבב שליש מהשמנת  עם השוקולד הלבן. להוסיף את יתרת השמנת ולקפל בעדינות.

 

צורת הגשה:

להניח במרכז המלחת עוגיית בראוניז ומעליה להזליף מעט מקרם השוקולד, להניח מעל עוגיית בראוניז נוספת ולהזליף שוב מעט משוקולד הלבן. מסיימים בהנחת קוביית בראוניז נוספת ומפדרים במעט אבקת סוכר.