המדריך המקיף: כך תשיגו ויזה לארה"ב - 0404
המדריך המקיף: כך תשיגו ויזה לארה"ב Pixabay

המדריך המקיף: כך תשיגו ויזה לארה"ב

אמריקה ממתינה לכם מעבר לפינה ורק מחכה שתוציאו כבר ויזה ותבואו לבקר. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לגשת אל שגרירות ארה"ב, לעבור ראיון קצר וממוקד, למלא כמה טפסים ארוכים (באנגלית) וזהו. ממש פשוט.

האמת היא שתהליך הוצאת ויזה לארה"ב הוא לא כל כך פשוט וישנם דברים רבים שכדאי לדעת לפני שמתחילים את המסלול המייגע.

אתר האינטרנט של שגרירות ארה"ב מספק את כל המידע וניתן למלא דרכו את כל הטפסים הרלוונטיים. כל אדם אשר מתכנן לבקר על אדמת ארצות הברית (והוא לא מצויד באזרחות אמריקאית), חייב בהוצאת ויזה מתאימה וכדאי מאוד להכיר את התקנות השונות שכן כל טעות תחזיר אתכם לנקודת ההתחלה או במקרה הגרוע תביא לדחיית הבקשה שלכם.

סוגי ויזות לארה"ב

שגרירות ארה"ב אשר ממוקמת בביתה החדש בעיר הבירה, ערוכה לקבל את פניכם בכל יום מימי השבוע אך כל זאת בתנאי שתגיעו מוכנים לאחר שמילאתם את כל הטפסים החשובים וקבעתם תור לראיון באתר.

הגעה עצמאית ללא קביעת תור לא תאפשר לכם כניסה אל השגרירות וקבלת שירותים. מילוי הטפסים הוא חלק חשוב ביותר וכדאי להיות מרוכזים בעת המילוי, לא לטעות בדבר, לא למחוק מילים ולכתוב רק את האמת. הפקידים בשגרירות מיומנים מאוד בזיהוי אנשים שאינם דוברים אמת ועדיף שלא לנסות אותם.

ישנם כמה סוגים של ויזות לארה"ב:

תיירות-

ויזה לתיירות היא אחת האשרות היותר נפוצות. רבים מגיעים לארה"ב על מנת לטייל בה, לראות נופים ואנשים חדשים. הוויזה הזו היא לתקופה של כמה חודשים והיא כרוכה במילוי של טופס B1  או B2 בהתאם למטרת הביקור. האשרה מיועדת גם למקרים בהם אתם מעוניינים לבקר משפחה או להגיע למטרת טיפול רפואי.

עסקים-

ויזת עסקים מיועדת לאנשי עסקים שונים שמתהלים קשרי מסחר עם חברות או אנשים בארה"ב. מילוי טופס ds160 מיועד למבקשי ויזה זו. גם השתתפות בכנס מקצועי או וועדה כל שהיא כרוכה בהוצאת ויזה לעסקים. במהלך הריאיון עם נציג השגרירות מומלץ להביא אתכם מסמכים שונים שיעידו על מטרת נסיעתכם. כל דבר שישכנע את הפקיד בכך שאתם לא מתכננים להישאר בארה"ב יעזור לכם מאוד בקבלת הוויזה.

חידוש ויזה ישנה-

חידוש ויזה שפג תוקפה לארה"ב גם הוא דבר שמומלץ להבין בו. אפילו אם קיבלתם וויזה לכל החיים ישנם מקרים מיוחדים בהם היא עשויה להתבטל. בכל מקרה חידוש של וויזה כרוך בהתחלת התהליך מחדש כולל מילוי כל הטפסים. בשנת 2005 הוחלט על ידי הממשל בארה"ב על ביטול של המושג וויזה לכל החיים ועל כן התקופה הארוכה ביותר הינה 10 שנים ולאחר מכן יש להוציא וויזה מחדש.

 

 

איפה ממוקמת השגרירות?

עד לפני זמן מה הייתה שגרירות ארה"ב ממוקמת ברחוב בירקון בתל אביב. לאחרונה הועברה השגרירות לעיר ירושלים ואתה כל הצוות שמטפל בקבלת ואישור וויזות לארה"ב. השגרירות היא לא רק חותמת לקבלת וויזות ויש לה תפקיד חשוב ביחסים בין ישראל לארה"ב. קבלת וויזה היא אינה דבר פשוט וכדאי להסתייע באנשים אשר מבינים בתחום זה.

השגרירות הינה מבנה מאובטח למשעי והכללים במקום מחמירים וקפדניים. כאשר אתם מגיעים לראיון בשגרירות רצוי להגיע עם כמה שפחות ציוד ולהביא אתכם רק את הדברים הרלוונטיים. ציוד אלקטרוני ותיקים גדולים לא יתאפשר להכניס.

ניתן להפקיד את החפצים בשמירת חפצים ולקחת אותם בסיום הריאיון. בכל מקרה מומלץ להצטייד בדרכון ביומטרי חדיש. דרכון זה הוא מהימן יותר מחברו והאמריקאים מעדיפים אותו על פני הדרכונים הרגילים. הוא גם יכול לזרז את הכניסה והיציאה בנמלי התעופה השונים.

במידה והמקרה שלכם מורכב, או שיש לכם שאלות ואתם מעוניינים בהכוונה ספציפית או שאולי אפילו אתם מעוניינים פשוט להקל על התהליך הבירוקרטי שכרוך בהוצאת ויזה לארה"ב תוכלו לפנות לחברת VISA USA בכתובת https://www.visa-usa.co.il אשר זה בדיוק תחום המומחיות שלה.

 

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
4
0
Would love your thoughts, please comment.x