צננו את הקיץ עם עוגת גבינה קרה וטעימה להפליא - 0404
צננו את הקיץ עם עוגת גבינה קרה וטעימה להפליא אפיק גבאי

צננו את הקיץ עם עוגת גבינה קרה וטעימה להפליא

הקיץ חם? מצאנו את הדרך הטובה ביותר לצנן אותו – עוגת גבינה קרה! המותג הקולינארי מאסטר שף מציע לקיץ החם מתכון לעוגת גבינה קרה המתאימה כקינוח לכל ארוחה ואירוח.

את העוגה חייבים להכין מראש ולתת לה הזדמנות להתייצב. ניתן להגיש עם ציפוי חגיגי של שמנת חמוצה ופירות יער או לחילופין לפזר פירורים של עוגיות על פני העוגה.

המצרכים לעוגה בקוטר 22 ס״מ:

לבסיס:

200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס.

70 גרם חמאה מומסת.

לשכבת הגבינה:

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה.

1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף.

150 גרם (3/4 כוס) סוכר.

2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%.

1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי.

לציפוי שמנת ופירות אדומים:

2 גביעי שמנת חמוצה (עדיף ״של פעם״).

4 כפות סוכר.

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד.

סלסילת דובדבנים ו/או פירות יער.

אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית. שומרים במקפיא.

מכינים את מלית הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וסוכר במשך 3 דקות לקבלת קרם. לאחר מכן, טורפים את הגבינות למרקם אחיד, מוסיפים אותן לקרם ומערבלים במהירות נמוכה.

יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס, מכסים ומעבירים למקרר למשך 8 שעות להתייצבות. שעה-שעתיים לפני ההגשה מומלץ להעביר למקפיא כדי להקל על חילוץ העוגה מהתבנית.

מכינים את הציפוי לעוגה: מערבבים שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ומורחים על פני העוגה.

מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר, מיץ וקליפת לימון ויוצקים על פני העוגה.

טיפ: מומלץ להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר במיקסר בעל מנוע חזק המעניק קצפת יציבה ואוורירית, דוגמא מיקסר Kmix של קנווד.