רשת קפה ביגה מנדבת מתכון מפנק: קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז - 0404
רשת קפה ביגה מנדבת מתכון מפנק: קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

רשת קפה ביגה מנדבת מתכון מפנק: קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

רשת קפה ביגה מנדבת מתכון קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז מפנק.

המצרכים:
6 חלמונים.
90 גרם סוכר לבן.
500 מל' שמנת מתוקה.
20 גרם ג'ינג'ר.
גרידה מתפוז אחד.

הוראות הכנה:
לשפוך לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 גרם), הג'ינגר וגרידת התפוז ולחמם עד לפני רתיחה. במקביל, להניח בקערה עמידה בחום, את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45 גרם) ולערבב היטב את החלמונים והסוכר.

כשהשמנת חמה יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינגר ולאחד עם החלמונים. קודם מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה ואז את כל היתר. עכשיו יש להחזיר את הבלילה לסיר בישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד של כ-10 דקות על חום בינוני.

לאחר מכן, לצקת את הנוזל ל-5 קערות אפייה לקרם ברולה מחרס. בערך 3/4 גובה. להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה. למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות.

לכסות את התבנית עם נייר אלומניום ולאפות בתנור בחום של 160 מעלות כ-25 דקות עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית ומניחים להתקרר.

להגשה:
לפזר מעט סוכר על הקרם ובעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר, במידה ואין ברנר ניתן לקחת בננה לא רכה מידי ולפרוס אותה באלכסון בעובי של חצי ס"מ, לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום, לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת עד שהסוכר נמס ומתקרמל. את הבננות המקורמלות להניח על הקרם.