פטריות ממולאות - דל בפחמימות ומתאים למקפידים על תזונה מאוזנת - 0404
פטריות ממולאות – דל בפחמימות ומתאים למקפידים על תזונה מאוזנת יח״צ

פטריות ממולאות – דל בפחמימות ומתאים למקפידים על תזונה מאוזנת

מצרכים להכנת פטריות ממולאות:

2 פטריות פורטובלו גדולות.
1 כפית שום כתוש.
1 כף גבינת צ׳דר מגורדת (או כל גבינה קשה אחרת).
1 כפית תימין או רוזמרין יבש.
4 כפיות שמן זית.
2 ביצים בגודל L.
מעט מלח ופלפל בשביל הטעם.
פלפלים או פטרוזיליה לקישוט.

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
  2. לפרוס נייר כסף על מגש אפיה, ולמקם את הפטריות על המגש.
  3. למרוח את הפטריות בשום כתוש, ולפזר מעל מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. לאפות במשך כ – 10 דקות או עד שהפטריות הופכות רכות.
  5. לשבור את הביצים לתוך קערה, ולערבב אותם יחד עם מעט מלח ופלפל.
  6. לחמם את שמן הזית בתוך מחבת על הגז, ולשפוך פנימה את הביצים. לערבב את התערובת תוך כדי טיגון על אש בינונית, עד שהביצים מוכנות לגמרי.  
  7. למלא את הפטריות המוכנות בתערובת הביצים, ולפזר מעל את גבינת הצ׳דר והתבלינים היבשים.
  8. להגיש מיד.


ערכים תזונתיים
(למנת הגשה):

184 קלוריות.
15.8 אחוזי שומן.
מתוכם 3.4 אחוזים שומן רווי.
7.4 גרם פחמימות.
0.2 ערם סיבים.
8.5 גרם חלבון.

המתכון דל בפחמימות ומתאים למקפידים על תזונה מאוזנת. באתר גפן מדיקל תוכלו למצוא עוד מתכונים בריאים ומתכונים המותאמים לחולי סוכרת.