סלמון אפוי בשום ודבש - כל מה שצריך בשביל מנה מושלמת - 0404
סלמון אפוי בשום ודבש – כל מה שצריך בשביל מנה מושלמת הודיה שאלתיאל

סלמון אפוי בשום ודבש – כל מה שצריך בשביל מנה מושלמת

הוא טעים, עשיר בויטמינים וברזל, עסיסי, משביע, וכמעט נטול שומן! ההכנה שלו מהירה ופשוטה אך קל מאד להרוס אותו.
כל מה שצריך בשביל מנת דג מושלמת – נתח מובחר טרי, ומינימום התעסקות/אפיה.

המצרכים:
8 מנות סלמון טרי נקיות מעצמות.
3 שיני שום קצוצות דק.
1/2 כוס שמן זית.
כפית שמיר קצוץ דק.
2 כפות דבש.
1/2 כפית פפריקה מתוקה.
מלח גס.
פלפל גרוס.

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה – שמן, שום, שמיר, דבש ופפריקה.
2. מורחים את התערובת על הדגים ומעסים אותם בעדינות.
3. מכסים ומכניסים למקרר במשך שעה לפחות לספיגת טעמים.
4. מחממים תנור ל-250 מעלות או לחום הגבוה ביותר.
5. מפזרים על הדגים מלח גס ופלפל גרוס.
6. מכניסים לאפיה ללא כיסוי 5-10 דקות בלבד! (מינימום אפיה כדי שלא יתייבש, תלוי בעובי הנתח וחום התנור).

מומלץ להגיש לצד ציפס.

הודיה שאלתיאל

הודיה שאלתיאל קונדיטורית ומעצבת ברים. בעלת קייטרינג חלבי ובשרי. אינסטגרם: Hodaya1865.