עוגת גבינה אפויה של אסטלה עם פודינג וניל וגרגירי וניל - 0404
עוגת גבינה אפויה של אסטלה עם פודינג וניל וגרגירי וניל אסף אמברם

עוגת גבינה אפויה של אסטלה עם פודינג וניל וגרגירי וניל

לכבוד חג השבועות, חג עוגות הגבינה, המותג "מאסטר שף" ממליץ על מתכון – עוגת גבינה אפויה של אסטלה עם פודינג וניל ועם גרגירי וניל

חג שבועות הוא חגם של מוצרי החלב ובראשם עוגות הגבינה. כל אופה חובב וקונדיטור מקצועי מתפאר במתכון המיוחד שיש לו להכנת עוגת גבינה. בשנים האחרונות אנו עדים לעוגות גבינה מכל הסוגים המשלבות מוטיבים מודרניים, אך עדיין העוגה הפופולארית והאהובה ביותר היא עוגת גבינה אפויה וקלאסית, אשר מופיעה על שולחנות החג בבתים רבים בישראל.   

המותג "מאסטר שף" מציע לכבוד חג השבועות מתכון של עוגת גבינה אפויה וקלאסית. המתכון עושה שימוש בפודינג וניל עם גרגירי וניל של מאסטר שף, אשר מעניק לעוגה ניחוח מיוחד ומשובח. את המתכון הכינה כוהנת האפייה הגדולה אסטלה, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף". אסטלה, מנהלת "אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה".

מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק הפריך:

300 גרם קמח "מאסטר שף".

קורט מלח.

150 גרם חמאה קרה בקוביות (3/4 חבילה).

100 (6 כפות) גרם אבקת סוכר.

30 גרם (2 כפות)שקדים טחונים.

1 חלמון.

למלית הגבינה:

150 גרם שמנת חמוצה.

1 חבילת פודינג וניל "מאסטר שף" עם גרגירי וניל אמיתי.

300 גרם גבינת שמנת.

600 גרם גבינה לבנה 9% שומן.

40 גרם חלמונים (2 חלמונים).

33 גרם (3 כפות) סוכר.

3 חלבונים.

140 גר' סוכר (כ-3/4 כוס).

הוראות הכנה:

מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים.

מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט.

מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ.

מניחים נייר אפייה על הקלתית, מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.

מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות.

עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף, יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים.

מחממים תנור ל-230 מעלות.

אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין.

מורידים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.

מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

אסף אמברם

נימרוד גיינשר