עוגיות ריבה מבצק פריך רך ונימוח במילוי ריבת תותים ביתית - 0404
עוגיות ריבה מבצק פריך רך ונימוח במילוי ריבת תותים ביתית הודיה שאלתיאל

עוגיות ריבה מבצק פריך רך ונימוח במילוי ריבת תותים ביתית

עונת התותים אוטוטו נגמרת. הם נמכרים בזול ובשלים ברמת שיא. זה הזמן שלנו להכין מהם ריבה! ואם כבר ריבה, אז בואו נכין עוגיות מבצק פריך רך ונימוח במילוי ריבת תותים ביתית אמיתית!

לריבה:

1/2 ק"ג תותים בשלים שטופים חתוכים לרבעים.
1 1/2 כוסות סוכר.
1/4 כפית מלח לימון.

אופן ההכנה:

1. מבשלים את התותים והסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי עד שהסוכר נמס.
2. מנמיכים את האש ונותנים לתותים להתבשל. מערבבים מדיי פעם.
3. כשהתותים מתרככים לגמריי והתערובת מסמיכה מוסיפים את מלח הלימון ומערבבים טוב עוד כדקה על האש.
4. טוחנים הכל בבלנדר מוט ונותנים לריבה להתקרר.

בצק פריך:

150 גרם אבקת סוכר.
120 גרם שקד מולבן טחון לאבקה.
400 גרם קמח.
קורט מלח.
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות.
1 ביצה M.
1/2 כפית משחת ווניל/ תמצית.

אופן ההכנה:

1. מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים היבשים ואת קוביות החמאה, מפעילים על מהירות איטית עד שנוצרים פירורים אחידים.
2. מוסיפים את הביצה והווניל ומערבלים עד איחוד הבצק.
3. מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי אחיד, מקררים כחצי שעה וקורצים עיגולים על 2 מגשים – מגש אחד עוגיות שלמות ומגש שני עוגיות מחוררות במרכזן (מחוררים בעזרת צנתר חלק).
4. אופים ב-170 מעלות כ-8 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
5. בוזקים אבקת סוכר על העוגיות המחוררות.
6. מזלפים מהריבה שהכנו מראש במרכז של כל אחת מהעוגיות השלמות וסוגרים מעל עם העוגיה המחוררת.

הודיה שאלתיאל

הודיה שאלתיאל

הודיה שאלתיאל קונדיטורית ומעצבת ברים. בעלת קייטרינג חלבי ובשרי. אינסטגרם: Hodaya1865.