פילה מוסר על תבשיל אורז מלא וירקות בסגנון ספרדי (גם לפסח) - 0404
פילה מוסר על תבשיל אורז מלא וירקות בסגנון ספרדי (גם לפסח) דן פרץ

פילה מוסר על תבשיל אורז מלא וירקות בסגנון ספרדי (גם לפסח)

מתכון שמוכיח איך אורז יכול להפוך מתוספת פשוטה לחגיגה של צבע וטעם בצלחת. כשר לפסח (לאוכלי קטניות בלבד).

המצרכים ל-6 מנות:
3 כוסות אורז מלא ארוך.
¾ 6 כוסות מים רותחים.
3 כפות שמן קנולה או תירס.
מלח.

לירקות:
1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל צהוב קטן, חתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק קטן, חתוך לקוביות קטנות.
1 גזר קלוף, חתוך לקוביות קטנות.
1 בצל בינוני קלוף, חתוך לקוביות קטנות.
4 כפות פטרוזיליה קצוצה.
3 שיני שום קצוצות.
6 כפות שמן זית.
1 כף כמון.
½ כפית כורכום.
1 כפית פפריקה מתוקה.
מלח ופלפל.

לדג:
6 יחידות פילה מוסר.
3 כפות שמן זית.
1/3 כפית פפריקה.
1/3 כפית כמון.
1/3 כפית כורכום.
2 יחידות פלפלוני צ'ילי, קצוצים.
1 שן שום קצוצה.
מלח.

  1. מבשלים את האורז: מלהיטים סיר רחב מעל להבה גבוהה. מוסיפים שמן ומטגנים את האורז תוך כדי בחישה כ-2 דקות. מוסיפים מלח ומים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת במשך כ-4 דקות. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד 30 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות.
  2. מכינים את הירקות: יוצקים שמן זית למחבת ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים את השום והפלפלים, מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מסירים מהאש.
  4. מאווררים את האורז המוכן במזלג, מוסיפים את הירקות המטוגנים לסיר ומערבבים בעדינות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מכינים את הדג: מניחים בקערה תבלינים, שמן ושום ומערבבים היטב. מברישים את נתחי הדג בתערובת התיבול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור החם כ-11 דקות, עד שהדגים אפויים.
  7. מחלקים את האורז לצלחות הגשה ועל כל תלולית אורז מניחים נתח דג אפוי. מגישים מיד.

דן פרץ

לפרטים נוספים: https://www.sugat.com.