מחקר חדש בדק אילו מאכלי פסח גורמים לקפיצת סוכר גבוהה. האם מריחת המצה בשוקולד בריאה? - 0404
מחקר חדש בדק אילו מאכלי פסח גורמים לקפיצת סוכר גבוהה. האם מריחת המצה בשוקולד בריאה? חדשות 0404

מחקר חדש בדק אילו מאכלי פסח גורמים לקפיצת סוכר גבוהה. האם מריחת המצה בשוקולד בריאה?

 

מחקר חדש בדק איזה מאכלי פסח גורמים לקפיצת סוכר גבוהה לאחר אכילתם. התגלה כי מצה היא מזון מותאם רק ל-15% מהאוכלוסייה, שלא יחוו קפיצת סוכר גבוהה בדם לאחר אכילתה. אך מריחת המצה בשוקולד תשפר את התאמתה ל-45% מהאוכלוסייה, ומריחת המצה בחמאה הופכת אותה למומלצת עבור 80%.

כך עולה ממחקר של חברת DayTwo, המספקת המלצות תזונה מותאמות אישית לפי הרכב חיידקי המעיים, במטרה לסייע לאיזון רמות הסוכר בגוף ושיפור הבריאות.

בארוחת ליל הסדר השילוב בין המאכלים כרפס, עוף, ביצה, חרוסת, חסה ומצה יגרום לקפיצת סוכר משמעותית אצל 50% מהאוכלוסייה.

געפילטע פיש התגלה כמזון מומלץ ל-90% ומרק עוף עם מעט גזר מומלץ ל-50% מהאוכלוסייה. אך ככל שיתווספו קניידלך למרק כך המנה תגרום לקפיצת סוכר משמעותית יותר.

לביבות תפוח אדמה מותאמות רק ל-15% ועוגיות בוטנים הן מזון מומלץ עבור 50% מהאוכלוסייה.

הדיאטה של DayTwo מתבססת על טכנולוגיה שפותחה במכון ויצמן, המאפשרת לחזות את קפיצות הסוכר שייווצרו לאחר אכילת מזונות שונים. קפיצות הסוכר משתנות מאדם לאדם מאחר ובכל אדם חי הרכב חיידקי מעיים שונה, המשפיע מהותית על תגובת הגוף למזון. לדוגמה, אדם אחד יכול לאכול תפוח ורמת הסוכר בדם שלו תעלה מאוד. בעוד שאדם אחר יאכל את אותו התפוח ורמת הסוכר בדם שלו תישאר מאוזנת.

הנחיות התזונה של DayTwo מועברות למשתמש דרך אפליקציה או בגלישה לאתר. כדי לסנכרן את חשבון המשתמש עם חיידקי המעי הייחודי רק לו, החברה שולחת ערכה לדגימת צואה ביתית שנמסרת ונאספת על ידי שליח במסירה אישית.