פנה סלמון - כשר לפסח! - 0404
פנה סלמון – כשר לפסח!

פנה סלמון – כשר לפסח!

אלעד אמסלם, שף רשת קפה גרג, מציע מתכון מעודן, קל להכנה, חגיגי ועשיר בטעמים.
פנה סלמון – מתוך תפריט פסח, שיוגש בסניפים.

המצרכים:

200 גרם פנה כשר לפסח.
150 קוביות סלמון.
15 גרם עירית קצוצה.
5 גרם פטרוזיליה קצוצה.
1 גרם גרידת לימון.
10 גרם חמאה.
1 שן שום קצוצה.

רוטב אלפרדו:

150 גרם שמנת מתוקה לבישול.
חלב לפי הצורך.
20 גרם חמאה.
1 כף קמח תפו"א\עמילן תירס.
1 גרם אגוז מוסקט.
מלח לפי טעם.

אופן ההכנה:

ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה [עדיף להכין כאשר הרוטב מוכן ורק אז מוסיפים את הפנה].

שמים את החמאה במחבת רחבה, ברגע שנמסה מוסיפים את הקמח תפו"א\עמילן תירס, מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב. מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת המנה:

מחממים מחבת, מוסיפים את החמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון.
מוסיפים את השן שום ואת רוטב האלפרדו ומבשלים כ-3 דקות.
מוסיפים את העירית, הפטרוזיליה וגרידת הלימון. מוסיפים לרוטב את הפנה ומגישים.

קפה גרג