מסעדת שאלוט: מסעדת שף כשרה בלב תל אביב - 0404

מסעדת שאלוט: מסעדת שף כשרה בלב תל אביב

בתוך מאות המסעדות בעיר תל אביב, המציעות טעמים מכל רחבי העולם, קצת קשה למצוא מסעדה ייחודית שבה אפשר ליהנות מהטעמים הנוסטלגיים שליוו אותנו בילדות. המשימה הופכת קשה עוד יותר אם מחפשים מסעדה כזו שהיא גם מסעדת שף וגם כשרה למהדרין.

עד שמגיעים למסעדת שאלוט שברמת החייל, מסעדת שף כשרה המתמחה באוכל ביתי עם מנות מהמטבח הרוסי והקווקזי. מסעדת שאלוט היא מסעדה של שילובים – מנות נוסטלגיות בפרשנות עכשווית, עיצוב אירופאי רומנטי בלב אזור ההיי טק, ואוכל כשר למהדרין בלב תל אביב. כל הדברים האלו הופכים את מסעדת שאלוט לכל כך ייחודית בנוף המסעדות בארץ.

את התוצאה המיוחדת המתקבלת מהשילובים יוצאי הדופן האלו מרגישים כבר בכניסה למסעדה כשנתקלים בעיצוב היוקרתי והמוקפד ובאווירה האירופאית והחמימה. התחושה נמשכת גם כשמתיישבים בשולחנות המעניקים פרטיות אמיתית בזכות המרווחים ביניהם, ונהנים מהמקצועיות של צוות המלצרים, מרמת השירות הגבוהה ומכלי האוכל היוקרתיים.

האווירה, העיצוב והשירות הם רק ההקדמה למנות שמציע תפריט המסעדה – מסעדת שאלוט מתמחה באוכל ביתי בפרשנות גורמה, המוגש באדיבות, בטעם ובשפע.

במנות שמוגשות במסעדת שאלוט, אפשר למצוא את המטבחים היהודיים מהרי הקווקז וגיאורגיה ועד לתבשילים הרוסיים המסורתיים. שאלוט מציעה מבחר מנות בצקים בעבודת יד, נתחי בשרים מובחרים בגריל ובצלייה ומאכלי דגים.

בתפריט הבשרים תוכלו למצוא מנות מסורתיות כמו קייב צ'יקן, מדליוני פילה ברוטב רימונים, עופיונים על מחבת חמה, טי בון טלה, פילה דניס עם בצלי שאלוט ומנגולד, צלעות כבש שמנות ועסיסיות, מבחר דגים על מצע ירקות ומנות אנטריקוט מעולות במבחר רטבים מסורתיים המוגשים לצד המנות.

בתפריט המאפים תמצאו כמה ממנות הדגל של המסעדה, הכוללות מנות מסורתיות קלאסיות מהמטבחים הרוסי והקווקזי הנעשות בעבודת יד, כמו למשל צ'ודו – מאפה פריך מבצק נטול שמרים בעבודת יד במילוי בשר או ירק, או קורזה – כופתאות בעבודת יד במילוי בשר בקר, וגם צ'יבורקי או בילאשי, מאפים בניחוח בלקני, גם הם בעבודת יד.

בנוסף למנות המטבח המסורתיות המטבח של מסעדת שאלוט מציע מבחר מנות פתיחה עשירות וסלטים מגוונים על-פי פרשנות השף ושלל צלחות וקדרות צבעוניות וטעימות בליווי לחם קווקזי שנאפה בטאבון המקומי ומוגש עם רטבים מסורתיים.

בשל מיקומה באחד מאזורי ההייטק והעסקים הגדולים של תל אביב, מסעדת שאלוט מציעה גם תפריט עסקי המוגש בימי חול בשעות 12:00-16:00 וכולל את מנות הדגל של המסעדה במחירים מיוחדים. כך שגם העובדים באזור יכולים ליהנות מארוחת צהריים יהודית, נוסטלגית וכשרה, בלב הפועם של ההייטק התל אביבי.

על המטבח והמסעדה מנצח השף מישה אמאייב (בעל מסעדות גורמה כשרות מפורסמות ברוסיה). השף מקפיד להסתובב בין לקוחות המסעדה ולשמוע ממקור ראשון את התרשמותם מהאוכל ומהשירות, ולפזר את האופי החם והאדיב שלו בכל רחבי המסעדה.

בזמן הקצר שהמסעדה קיימת היא הספיקה לרכוש קהל לקוחות נאמן שחוזר אליה שוב ושוב, הכולל בין השאר אנשי עסקים, חברי כנסת, זמרים ודיפלומטים, יחידים, זוגות ומשפחות שוזרים פעם אחר פעם למסעדה המיוחדת.

התמהיל המגוון של הלקוחות חשוב מאד לשף אמאייב, שמקפיד תמיד לדעת למי הוא מבשל לפני שהוא מכין את המנה.

"בהכנת המנה אני תמיד לוקח בחשבון את האדם שהולך לאכול אותה", מסביר השף, "בין אם מדובר בארוחה משפחתית או בארוחת ערב רומנטית לשניים, חבר׳ה של רווקים רעבים או עובדים מהמשרד השכן שיצאו לפגישה עסקית. יש לנו הכל בשביל כולם".

מסעדת שאלוט | רחוב הברזל 3, רמת החייל, ת"א | כשר למהדרין בהשגחת הרבנות ת"א  | משגיח במקום  | טל' להזמנת מקומות 03-732-4411.