רוטולו: עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה - 0404
רוטולו: עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה אפיק גבאי

רוטולו: עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה

אם חשבתם שדפי לזניה טובים רק למתכון הפשוט שאתם מכירים אז טעות בידכם. קבלו מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת.

מנה קלה להכנה, מרשימה, מנחמת, וגם טעימה מאוד.

המצרכים:

1 חבילת דפי לזניה של ברילה.
שמן זית להברשה.

המצרכים למלית:

2 כוסות תרד קצוץ ומאודה.
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן.
400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה.
100 גרם מוצרלה מגוררת.
חצי כוס בזיליקום קצוץ.
מעט פלפל שחור גרוס.
כפית מלח.

לציפוי:

250 מ"ל שמנת לבישול.
2 צנצנות של רוטב ארביאטה\בזיליקום\נפוליטנה של ברילה.
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת.

אופן ההכנה:

מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה. 
מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה (רצוי  עגולה) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות ב-180 מעלות.
מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.

אפיק גבאי