ספריבס (צלעות) כשר שיגרום לכם ללקק את האצבעות - 0404
ספריבס (צלעות) כשר שיגרום לכם ללקק את האצבעות דניאל לילה

ספריבס (צלעות) כשר שיגרום לכם ללקק את האצבעות

הספריבס הוא תבשיל צלעות חורפי בסגנון אמריקאי טיפוסי, המוגש בהמון מסעדות מסביב לעולם ובחלקן היה מנת הדגל במשך שנים.

מקור המנה היא בעצם צלעות חזיר אך כאן הבאנו לכם מתכון כשר שיתאים לכל בית בישראל. בתאבון!

המצרכים:

2 ק"ג צלעות עגל חלב פרוסות לאורך העצם.

מרינדת ברביקיו ביתית שנכין משלל מרכיבים:

חצי כוס סילאן.

חצי כוס קטשופ איכותי.

חצי כוס צ'ילי חריף.

כף שום כתוש.

2 כפות רוטב סויה.

1 כף חומץ בלסמי.

כפית מלח.

כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה:

נשרה את הצלעות למשך לילה במרינדה המצורפת.

למחרת, נאפה אותם, מכוסים במרינדה לגמרי, כשעתיים לפחות.

נבדוק שהבשר התרכך עד שכמעט נופל מהעצם, ואם לא, נוסיף עוד קצת זמן לאפיה.

לפני ההגשה נשחים אותו מעט ללא הנוזלים על מנת שנקבל זיגוג יפה.

מומלץ להגיש עם פירה בטטה.

 

דניאל לילה

 
 
שף אורי ארנולד, מסעדת סופלקי בנתניה, סדנאות וקייטרינג.