אסאדו עצם חגיגי בתנור בדבש ובירה - 0404

אסאדו עצם חגיגי בתנור בדבש ובירה

הכנה מוצלחת של נתח אסאדו כמו שצריך מתבססת הרבה על בחירה נכונה ואיכותית של נתח הבשר, ולא רק על צורת ההכנה שלו.
האסאדו (קשתית – מס׳ 9), נתח פשוט, טעים וזול, שישדרג לכם באהבה כל שולחן חג. מנה מרשימה ביותר במינימום התעסקות, רק לתבל, להכניס לתנור, ולהמתין בסבלנות.
בקשו מהקצב לפרוס לפי הגודל שבא לכם להגיש, רק קחו בחשבון התכווצות של עשרות אחוזים.
 
המצרכים:
 
3 קג אסאדו עצם חתוך למנות.
בקבוק בירה.
שום כתוש.
מלח גס.
פלפל גרוס.
כוכב אניס.
דבש.
 
אופן ההכנה:
 
מתבלים את האסדו בכל המרכיבים.
מוזגים לתבנית האפיה את הבירה.
מכסים בנייר אפיה ונייר אלומניום.
מקפידים שתהיה אטימה טובה.
אופים בתנור ב-150 מעלות למשך ארבע שעות.

לסיום, פותחים את נייר האלומניום, ומשחימים 10 דקות על 180 מעלות.

שף אורי ארנולד

 
 
שף אורי ארנולד, מסעדת סופלקי בנתניה, סדנאות וקייטרינג.