קדירת טלה ברימונים - 0404
קדירת טלה ברימונים דניאל לילה

קדירת טלה ברימונים

אין דבר יותר מספק מלהגיש למשפחה מתכון חגיגי, שיקצור תשבחות ושלא הטריח אותנו עד מאוד. מתכון חגיגי וקליל, מתאים לסופש, לארוחת חג, או לסתם ערב עם חברים על בקבוק יין טוב.

המצרכים:

1.5 ק"ג  כתף טלה, חתוך לקוביות של ארבע על ארבע.
10 גרם מלח.
10 גרם ג'ינג'ר.
10 גרם פלפל לבן.

חצי  כוס שמן.
200 גרם סוכר.

3 כפות רכז רימונים.

גרעינים משני רימונים.
3 מקלות קינמון.

אופן ההכנה:

 בקדירה כבדה מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הטלה להזהבה קלה (סגירה).

 מוסיפים: מלח, ג'ינג'ר, פלפל, מקלות קינמון, סירופ רימונים וגרעינים מרימון אחד.

 ממלאים מים לכדי כיסוי הבשר. מכסים את הכלי ומבשלים על אש חזקה, עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה וחצי.

להגשה: מפזרים את הגרעינים מהרימון השני, ומעט ירק לשבור את הצבע הכהה.

רצוי להגיש לצד אורז או קוסקוס טוב.

 

דניאל לילה

 

שף אורי ארנולד, מסעדת סופלקי בנתניה, סדנאות וקייטרינג.