רוסטביף סינטה קלאסי, קל ופשוט - 0404
רוסטביף סינטה קלאסי, קל ופשוט שף אורי ארנולד

רוסטביף סינטה קלאסי, קל ופשוט

הרוסטביף הינו בשר בקר צלוי המצופה בתבלינים ונעשה בחום גבוה מאוד בתנור. הסוד החשוב ביותר בהכנת הרוסטביף הוא טיב הבשר והנתח הנכון. ממולץ לבקש מהקצב את המלצתו לגבי הנתח הנכון. 

מצרכים:

נתח סינטה מיושנת היטב.

חרדל, דבש, פלפל גרוס ומלח גס.

רוזמרין ותימין.

10 שיני שום שלמות.

אופן ההכנה:

משבצים את שיני השום בנתח עם סכין חדה וארוכה (דוקרים לעומק ודוחפים שן שלמה עד שהיא נעלמת).

מעסים את הנתח בחרדל ודבש עד שכולו מכוסה היטב.

קוצצים את התימין והרוזמרין עד דק ומערבבים עם המלח והפלפל.

מגלגלים את הנתח בתערובת היבשה  מכל הצדדים.

מניחים את הנתח על רשת מעל תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 240 מעלות ל 20 דקות (סגירה ראשונית).

מוציאים את הנתח, מורידים את הטמפרטורה ל 200 מעלות (ממתינים שתרד).

צולים לפי החישוב של רבע שעה לכל קילו.

מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח במשך 20 דקות במקום חם.

פורסים דק ומגישים 2-3 פרוסות למנה.

שף אורי ארנולד

 

שף אורי ארנולד, מסעדת סופלקי בנתניה, סדנאות וקייטרינג.