איך לאכול בריא וליהנות יותר? - 0404
איך לאכול בריא וליהנות יותר? iCLIPART

איך לאכול בריא וליהנות יותר?

"הצבא צועד על קיבתו" אמר נפוליאון. האמת היא שכבר מזמן לא מדובר רק ב'צבא', האנושות כולה נמצאת מאז שנות השבעים בבולמוס של טרנדים קולינריים ואוכל בריא. אז לאכול בריא זה חשוב, אבל חשוב גם ליהנות מהאוכל.

לא כתבה לצמחונים

מהו אוכל בריא? בוויכוח הזה לא נכריע. אין ספק שזלילה מוגברת של מאכלים עתירי שומן מהחי אינה הרגל בריא, אבל גם הימנעות מוחלטת מצריכה של חלבונים מהחי, המהווים את אבן הבניין היעילה ביותר לשריר, כנראה אינה מומלצת ללא איזון של תוספים וחלופות מתאימות. מה שבטוח, זה שיש היום דרך בריאה וטעימה יותר לטפל בבשר. דרך שמצמצמת את נזקי הבשר ודוחפת את הטעמים והאיכויות הטבעיות שלו לקצה. אנחנו מדברים על שימוש במעשנת בשר ביתית.

אז כן, אם אתם צמחונים הכתבה הזו כנראה אינה עבורכם (למרות שבאמצעות המעשנת אפשר גם להכין מטעמים טבעוניים למהדרין). מי שאוהב בשר ומעוניין להימנע מצריכה של בשר מתועש שלעתים עובר תהליכים כימיים עד שהוא מגיע לצלחת, כדאי שיכיר את הטרנד הקולינרי הזה שהולך וצובר תאוצה, ושניתן ליישם בקלות בכל מטבח ביתי.

פטנט שעובד עוד מתקופת האבן

למעשה לא מדויק לתאר את 'העישון הביתי' כטרנד חדש. תהליך העישון הוא אחת משיטות הבישול הקדומות ביותר ומקורה כבר בתקופת האבן. כשאבותינו הקדמונים לפני חמישים אלף שנה בישלו בשר מעל אש פתוחה, תהליך העישון התגלה באופן טבעי. קרוב למדי שכבר בתקופה זו התגלה שעשן של צמחים מסוימים תורם לטעם ולארומה וכבר בימי האימפריה הרומית היו 'מעשנות' באמצעותן בושל ושומר בשר.

המגמה הזו השתכללה ושרדה לאורך רוב ההיסטוריה, וגם היום ניתן למצוא לה הדים בקהילות מקומיות בעלות מסורת קולינרית מפוארת. מי שייסע ויבקר למשל בכפרי הדייגים באזורי האגמים הגדולים בצפון איטליה, יוכל גם היום לראות אלפי סרדינים מעושנים נפלאים תלויים לייבוש לאורך מזחי הדייגים.

המאה העשרים שהביאה עמה את מהפכת תיעוש המזון, אמנם הצילה את האנושות בעידן התפוצצות האוכלוסין מרעב, אבל היה לה מחיר. השיטות המסורתיות היו בעלות איכות קולינרית ייחודית ועל פי רוב גם היו בריאות יותר. הידע הזה אבד ונשכח במרוצת השנים. היום, באמצעות מעשנות הבשר הביתיות המתקדמות המסורת הזו עושה קאמבק.

טעם של פעם בעזרת טכנולוגיה חדישה

היום בזכות פיתוח מעשנת בשר ביתית מתוחכמת שאוצרת ומשחזרת את הידע הקדום הזה, אפשר להנגיש את יתרונות עישון הבשר בכל מטבח ביתי. יצרניות-על של מתקני צלייה למטבח כמו טורוס או קמדוס פיתחו ליינים חדשים של מעשנות בשר ביתיות שיכולות לפאר כל מטבח מעוצב ולשדרג כל נתח בשלל ניחוחות וטעמים נלווים. 

בישראל, הכתובת המתבקשת והמקצועית עבור מי שרוצה לאמץ את טרנד העישון הקולינרי היא החנות המקומית של טורוס.

רוצים ללמוד יותר על מעשנת בשר ביתית? כנסו:

http://www.thuros.co.il/category/מעשנות-בשר-2