תקנות סימון המזון עברו בועדת הבריאות בכנסת פה אחד - 0404
תקנות סימון המזון עברו בועדת הבריאות בכנסת פה אחד שלמה מור

תקנות סימון המזון עברו בועדת הבריאות בכנסת פה אחד

על פי תקנות חוק הרפורמה לסימון מוצרי מזון מזיק, ביוזמת שר הבריאות לשעבר ח"כ יעקב ליצמן, (המכילים כמות גבוהה של שומן רווי, נתרן או סוכר) ייכנס לתוקפו בעוד שנתיים, בהתאם ל'חוק שקד' האומר שעל שינויי חקיקה כאלה להיכנס לתוקף שנתיים מתום השנה הקלנדרית, על כן התקנות יכנסו לתוקף בתחילת 2020.

על מנת לאזן את האיחור במועד התחילה, נקבע שהסימון יהיה לפי הרמות המחמירות יותר – למעשה הפחתה של כמות הנתרן מ-800 מ״ג ל-500 מ״ג ו-22 גרם סוכר ל-12 גרם סוכר ומ-6 גרם שומן רווי ל-5 במזון מוצק. הדבר אומר למעשה שהתעשייה הישראלית תצטרך להתאים את עצמה לתקנות בצורה הרבה יותר מהירה ולעשות 'רפורמולציה' כלומר לשנות את הרכב המזונות של המוצרים ולהפחית ברכיבים המזיקים.

מנכל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר: ״מדובר ברפורמה ענקית שנתקלה בלא מעט התנגדויות ולחצים מהארץ ומחול וצלחנו מכשול עצום היום בכנסת. אני מודה לכל חברי הכנסת שתמכו במהלך שלנו, בראש ובראשונה לח״כ הרב יעקב ליצמן שיזם את הרפורמה כשר בריאות והוביל אותה כמעט עד קו הגמר בנחישות ומנהיגות ולח״כ אלי אללוף יור הוועדה שהוביל את הדיונים המורכבים במהירות וביעילות".

המנכל התייחס גם לנושא 'הדחייה': ״אנחנו פועלים על פי החוק ובסופו של דבר תהליך סימון המזון התקצר והמועד הסופי נקבע מוקדם מהתכנון המקורי, כי המטרה שלנו היא לא שיהיו הרבה סימונים אדומים, אלא שהיצרנים ישנו את הרכב המוצר".